Personligt lederskab - bliv en autentisk leder

Forløb om personligt og autentisk lederskab

Autentisitet betyder ægte, pålidelig, troværdig, svarende til, hvad det giver sig ud for. Når det kædes sammen med lederskab, betyder det ægte lederskab. En leder, der kender sit sande jeg.

Forløbet vedr. autentisk lederskab er en række sessioner, hvor der er fokus på det autentiske lederskab, da det - set med mine øjne - er den disciplin, der gør en til den bedste leder.

Den autentiske leder tør og evner at være sig selv og er ikke styret af sin frygt. Kender sig selv, sine styrker og begrænsninger og kan træde i karakter på en empatisk måde. Det er en leder, der kender sin mission og som arbejder for en sag, der er større end sig selv og sin egen karriere. Den autentiske leder bringer sig selv i spil indefra og udstråler energi og glæde og får let følgeskab af sine medarbejdere.

I forløbet lærer du dig selv at kende – som leder og som menneske. Det er en udviklingsrejse, hvor jeg guider og støtter dig, samtidig med at du selv tager ansvar for at udvikle dig.

Vi tager udgangspunkt i din livshistorie og taler om din rolle i tilværelsen. Vi taler om lederskabstyper, og hvor du befinder dig rent typemæssigt, så du får en fornemmelse af, hvilken slags leder du er. Vi taler om motivation, og hvad der er din drivkraft.

Herefter går vi i gang med at kortlægge dine styrker, bl.a. ved en VIA styrketest, og vi dykker ned i dine styrker og begrænsninger og taler om, hvad det betyder for dit lederskab.

I forløbet får du også styr på dine værdier og ledelsesværdier, da værdierne er dit indre kompas, som hjælper dig med at prioritere, træffe beslutninger og være en autentisk leder.

Vi kommer desuden ind over emnet mental robusthed og vender, hvordan du kan udøve selvregulering og være i kontakt med dig selv via mindfulness-øvelser.

Vi afslutter forløbet med at tale om din vision for dit arbejdsliv, dit ledelsesgrundlag samt samler op på forløbet.

Du får øvelser på og mellem sessionerne, og vi bruger konkrete ledelsesværktøjer efter behov. Du forventes at arbejde med øvelserne mellem sessionerne, og vi reflekterer sammen over øvelserne, når vi mødes igen.

Indsigter fra samtalerne og de konkrete værktøjer, som vi inddrager i coachingen, kan du bruge efterfølgende. Vi taler på sidste session om, hvordan du kan fortsætte din personlige udvikling selv.

Læs mere om dit udbytte af forløbet og det praktiske om forløbet her.